Zomer Nieuwsbrief 2016

Death_to_stock_photography_bonus_floral_10

 

 

 

 

 

 

 

HET IS ZOMER!

Heb jij dat nou ook? Na de herfst en de winter kan je zo verlangen naar zon, van naar buiten gaan, van dat gevoel dat je had als kind; zorgeloos en vrij.


Wat mooi eigenlijk dat iedere zomerzon dat gevoel weer oproept.
Het was er natuurlijk steeds al, maar kennelijk is dit gevoel gebaat bij licht en het juiste moment om het ook weer te ervaren.
Daarnaast ervaar ik dan direct dat herkennen van mijn verlangen vraagt om actie. Naar buiten gaan, de zon in.

Dat lukt niet altijd, soms is er teveel licht en buiten, en blijf ik liever binnen. Dat mag ik sinds een aantal jaren steeds meer vanzelf, even binnenblijven, om dan weer in alle vrijheid van de zon te genieten, heerlijk.

Eigenlijk is het met ons zingen precies zo. 
Het verlangen om je laten horen ken je vast. Voluit te jubelen, te klagen, in alle vrijheid, stem te geven hoe het met je is, waarin alles welkom is, iedere toon de juiste is. Een zonnig vooruitzicht toch?

Maar ja doe dat maar eens. Daar heb je naast je verlangen ook moed voor nodig. Is je verlangen groot genoeg, komt de moed vanzelf, daar geloof ik in. De moed om met bangigheid en al te zingen hoe het is.

Van uit je binnenste naar buiten te zingen. 
Dat geeft ruimte, ontspanning en voelt echt bevrijdend. Mooi toch eigenlijk dat zodra je het licht op je verlangen laat schijnen je in actie komt, op pad gaat.

 
Is je verlangen aangesproken?

Op 23 oktober  2016 van 12.00 -14.30 uur start de jaarcursus stembevrijding weer in Heiloo: Zeven keer Zingen op Zondag.

Stembevrijdend zingen in een vaste groep aan de hand van 7 thema’s die als een rode draad door de jaarcursus lopen. 
We gaan met elkaar ontdekken, verwonderen, zingen, stil zijn. Een traject waarbij je steeds meer vanuit contact met jezelf gaat zingen. Waarin je je leert waarnemen wat er voor jou toe doet en hier klank aan gaan geven.

Voor data, kosten, adres en informatieavond klik hier

Vanaf oktober 2016 start in Alkmaar de workshop serie Stemmig Zingen 
5 losse workshops waarin je kennis maakt met stembevrijding. Bewegen, ademen, geluid maken en zingen zijn de vaste onderdelen van iedere workshop. Maar ook zuchten, lachen, klagen staan op het programma.

Ieder workshop heeft zijn eigen thema, je kan ze los volgen of voor alle 5 tegelijk inschrijven

Voor data, kosten, adres: klik hier

Vanaf eind augustus definitieve info: http://www.stembevrijdingalkmaar.nl/5-unieke-workshops/

Op donderdag en vrijdag is tijd voor privélessen.

Je kan me bellen om een les in te plannen of om kennis te make: 

T. 06-5170942 of stuur een email naar erna [@] hotmail.com