Erna Res

erna

Graag stel ik mezelf aan je voor! Ik ben moeder, verpleegkundige, zwangerschaps-begeleider, baby masseur en stembevrijder. De woorden waarbij ik mij thuis voel zijn, warmte, ruimte, echt en eerlijk. Maar ook twijfel, en onzekerheid. Zingen helpt mij om te voelen dat dit allemaal met elkaar verbonden mag zijn.
 
 
"Ik zing niet omdat ik gelukkig ben
ik ben gelukkig omdat ik zing."

 

Deze uitspraak kwam ik ergens tegen en ik had zelf niet beter kunnen verwoorden wat zingen voor mij betekent. Zolang ik me kan herinneren, zing ik.

In koren, musicals en een muziektheatergroep. Maar ook op de fiets, tijdens een wandeling of natuurlijk luidkeels onder de douche. Juist dat zingen onder de douche gaf me een enorm vrij gevoel, een gevoel dat ik steeds minder voelde bij mooi en goed moeten zingen in de koren en tijdens optredens. Kortom werd ik door het moeten presteren steeds minder gelukkig van zingen.
 
Door een geweldig toeval kwam ik een aantal jaar geleden terecht bij een workshop stembevrijding en wist onmiddellijk dat dit het begin was van opnieuw in contact komen met mijzelf en mijn stem.
Inmiddels heb ik de opleiding tot stembevrijder (van Jan Kortie) afgerond en ben ik officieel stembevrijder.
Ik prijs me een gelukkig mens omdat ik weer zing en meer nog dat ik als stembevrijder
mensen mag begeleiden om ook hun eigen lied te gaan zingen.
 
Dus voel je welkom om jouw eigen lied te zingen!